Maya en ander nieuws uit Xanthi

20 February 2020 - Artikel geschreven door Vesna Caminades
 

Maya or News from Xanthi (English Version)

Maya oder Neues aus Xhanti (German Version)

 

Beste lezers, jullie maakten al kennis met Giota, een jonge werkloze vrouw die in het noorden van Griekenland straathonden en zwerfkatten verzorgt. Momenteel zorgt ze thuis voor 16 honden en nog voor enkele anderen bij haar in de buurt. Ze heeft ook nog 17 katten.

Giota is erg blij dat er een artikel over haar en haar viervieters geschreven werd op europa.blog

Deze keer stuurde ze foto's en vertelde ze in het bijzonder over Maya!

Inderdaad, Giota heeft hulp nodig. Voedsel, materiaal en bovenal financiële steun om onder andere dierenartskosten te betalen. Daarom zullen we in de toekomst op regelmatige basis een hond of een kat aan jullie voorstellen. Misschien is er wel iemand van jullie geïnteresseerd om één van hen op afstand te adopteren. Dit wil eenvoudigweg zeggen dat je een kleine bijdrage betaalt, bijvoorbeeld ter waarde van 1 koffie per week. Het is belangrijk dat deze financiële steun - ook kleine bijdragen - blijven binnenkomen. Het zou dus fantastisch zijn als je beslist om zo'n bundeltje energie virtueel te adopteren. We laten nu Maya, onze kleine pionier, aan het woord :-)

"Hallo, Ik ben Maya! Ik ben een kleine zwart-witte straathond (meer zwart dan wit). Ik had het geluk dat Giota mij in huis genomen heeft - mijn nieuwe tweebenige mama. Ze zeggen van mij dat ik een lieve meid ben, wat dat ook mag betekenen. Ik kom in ieder geval goed overeen met mijn hondenvrienden en ook met mensen. Poezen blijven beter bij me vandaan, als je begrijpt wat ik bedoel.

I ga regelmatig op bezoek bij de lokale dierenarts, maar zij vindt niks bijzonder bij mij als ze me onderzoekt. Toch heeft zij één ding vastgesteld. Ik heb de ziekte van Crohn. Dit is een chronische ziekte. In het kort, Ik heb vaak diarree, wetenschappelijk gesproken, het virus is een chronische ziekte van het verteringssysteem tussen de mond en anus. Ik voel me een tijdje goed en dan krijg ik opeens een opstoot waardoor ik me weer een beetje minder goed in mijn vel voel.

Schijnbaar zou ik vroeg of laat ook artrose, oogontstekingen, darmobstructie met weefsel verharding, ophoping van pus in het darmslijmvlies, galstenen of huidaandoeningen kunnen krijgen (bron : Hundekuchprofi). Maar tot nu toe, voel ik me, buiten die stomme diarree, prima! Wat is de oorzaak van dit virus? Een immuniteitstekort. Dit wordt vooral veroorzaakt door stress. Mijn vrouwtje geeft me speciale voeding en medicijnen.  Zij zorgt heel goed voor mij, maar het zou wel heel fijn zijn als ik een roedel (familie) voor mezelf zou vinden.

Dit is mijn zak eten. Het is alleen een beetje aan de dure kant. (Ik denk dat je veel hondenbeentjes nodig hebt om een zak te kopen).  Maar eerlijk gezegd lust ik het wel graag.

En dit is mijn medicatie. Het smaakt niet zo lekker, maar het helpt me wel. Het zal me worst wezen.

Zo, ik moet je nu laten, want ik hoor dat mijn brokjes klaargezet worden. Oh ja, ik vergat je nog te vertellen dat ik gesteriliseerd ben. Maar niettegenstaande heb ik wel een knap lief - Barry. Is hij niet schattig? Misschien wel een beetje verlegen..."

 

Beste lezers, het zou echt geweldig zijn, als enkele van jullie kleine Maya op afstand willen adopteren en haar op regelmatige basis voor 2 à 3 euro per maand willen sponsoren. Of zoals zij zou zeggen : 1-2 hondenbeetjes per maand. Ik weet het, elke toezegging lijkt verplichtend, maar dat is het niet. Je kan ook altijd weer stoppen met sponsoring. Maar kijk nog eens goed naar guitige blik: Wie kan hieraan weerstaan?

Bedankt voor jullie tijd en om Maya's verhaal te lezen. Vergeet zeker niet te delen met sociale media!

 

Je kan je bijdrage doen via paypal : felisetcanis@outlook.com of via Iban : BE58 0635 5822 9779 (BIC : GKCCBEBB) felis et canis 

Of via https://www.whydonate.nl/fundraising/medische-hulp-voor-maya/nl/

 

Foto's werden vriendelijk aangeleverd door Giota Saripapazoglou.

 


Contact

https://www.facebook.com/felisetcanis

Elfnovemberstraat 3
2627 Schelle


+32 (0)3 283.50.08


Animal Care & Rescue : Felis et Canis

Rescuer Giota heeft jarenlang vele zwerfhonden gered en verzorgd. 

Haar spaarcenten gingen allemaal naar de dieren.

Ondertussen heeft ze grote schulden opgebouwd.

De economische toestand in Griekenland is nog steeds zeer slecht.

Eigenlijk zou Giota betere oorden moeten opzoeken om werk te vinden.

Dit was ook het plan, maar ze kan het niet over haar hart krijgen om de honden achter te laten.

Giota zal zich dus voor de zwerfhonden in Xanthi blijven inzetten.

Zij kan daarvoor ook altijd op onze steun blijven rekenen.

En uiteraard blijft uw hulp ook broodnodig.