Als men een hondje adopteert

Meestal is een hondje nog niet zindelijk. Hij moet dit nog aanleren. Onze rescuers hebben vele honden om voor te zorgen, waardoor ze meestal geen tijd hebben om de pups al zindelijk te maken.

Dat is dan ook een taak voor de nieuwe adoptanten. Soms is een hondje in een opvanggezin geweest. In dat geval heeft de familie de nodige tijd en aandacht aan de opvoeding van het hondje besteed, waardoor het misschien al zindelijk is. 

Ook oudere hondjes moeten soms terug leren om hun behoefte buiten te doen. Vele van deze dieren werden achtergelaten en hebben een tijdje rondgezworven.  Meestal zijn ze niet gechipt, waardoor we hun baasje ook niet kunnen opsporen. We weten weinig van hun afkomst, wat ze hebben meegemaakt en wat ze in het verleden al geleerd hebben. De meesten hebben dus al wel bagage.

Het is dus belangrijk dat je voldoende tijd schenkt aan deze hondjes. Soms zijn ze bijvoorbeeld angstig, ze voelen zich achtergelaten of ze kampen met een trauma. Onze rescuers proberen hen zo goed mogelijk op te vangen, maar jammer genoeg zijn er té weinig mensen om al deze dieren de aandacht te geven die ze verdienen.

Hoelang kan een hondje alleen zijn? Dit hangt af van hond tot hond. Ze hebben allemaal een ander karakter. Niemand is graag alleen. Ook een pupje niet. Vaak komen ze in een onbekende omgeving terecht. Weg van de moeder, broertjes of zusjes. Je moet dit dus oefenen en ook dit vraagt tijd. 

Denk dus heel goed na voordat u een hondje uit Griekenland een kans wil geven. 

 


Contact

https://www.facebook.com/felisetcanis

Elfnovemberstraat 3
2627 Schelle


+32 (0)3 283.50.08


Animal Care & Rescue : Felis et Canis

Rescuer Giota heeft jarenlang vele zwerfhonden gered en verzorgd. 

Haar spaarcenten gingen allemaal naar de dieren.

Ondertussen heeft ze grote schulden opgebouwd.

De economische toestand in Griekenland is nog steeds zeer slecht.

Eigenlijk zou Giota betere oorden moeten opzoeken om werk te vinden.

Dit was ook het plan, maar ze kan het niet over haar hart krijgen om de honden achter te laten.

Giota zal zich dus voor de zwerfhonden in Xanthi blijven inzetten.

Zij kan daarvoor ook altijd op onze steun blijven rekenen.

En uiteraard blijft uw hulp ook broodnodig.